...
Gratis verzending en retour
Vandaag besteld, is morgen in huis
30 Dagen geld terug garantie

4.7 | 5000+ tevreden klanten

Hoe trimmen zonder trimmer?

Het verzorgen van een huisdier omvat veel verschillende aspecten van de zorg voor huisdieren, zoals baden, borstelen, nagels knippen, oren schoonmaken, tanden poetsen en nog veel meer. Bij bepaalde rassen die geschikt zijn voor knipbeurten, horen daar ook trimmen en volledige lichaamsstyling bij. Voor huisdieren die niet geschikt zijn voor knipbeurten, kunnen veel van de benodigde verzorgingstaken zonder een tondeuse worden uitgevoerd. Voor huisdieren die minimale trimbeurten nodig hebben, zoals hygiënische (privégebieden) en voetzooltjes, is een tondeuse de veiligste keuze om het haar van deze gevoelige gebieden te trimmen en wordt deze sterk aanbevolen.

Voor rassen die geschikt zijn voor volledige knipbeurten en je wilt trimmen zonder tondeuse, moet je eerst je gewenste styling in twee opties verdelen: omtrek trimmen of volledige knipbeurt. Voor je omtrektrims, zoals je zou zien bij een show Maltezer, kan het trimmen van de vacht worden gedaan met scharen om de silhouet van de hond te benadrukken en de vacht boven de grond te laten zweven. Voor volledige knipbeurten, zoals puppyknipjes, is het mogelijk om een vacht over het hele lichaam van de hond te trimmen met scharen; het is echter belangrijk op te merken dat dit niet alleen veel tijd en vaardigheid kost, maar dat de resultaten vaak niet zo esthetisch aantrekkelijk zijn als bij gebruik van je tondeuse met een opzetkam voor een uniforme knipbeurt. Bovendien, in beide gevallen van een omtrek trim of een volledige knipbeurt, moet je nog steeds gevoelige gebieden zoals voetzolen en privégebieden trimmen, waarvoor een tondeuse sterk wordt aanbevolen vanwege veiligheidsredenen.

Voor beginners hebben we een cursus ontwikkeld samen met onze professionele trimmer. Deze cursus biedt een solide basis voor iedereen die nieuw is in het verzorgen, inclusief praktische begeleiding en essentiële tips om zelfverzekerd en vaardig te worden in het verzorgen van je hond thuis.

Over de auteur

Picture of Gina

Gina

Gina Guiborel, een professionele huisdierentrimmer en docent, heeft sinds 2006 ervaring in het managen van luxe trimsalons. Ze verbetert de trimindustrie door wereldwijd lezingen, video's, artikelen en sociale outreach te gebruiken om huisdiereigenaren te informeren over het trimmen en welzijn van hun huisdieren.
Scroll naar boven

Meld je aan!

Bij onze community van huisdier liefhebbers

We beloven je niet te spammen, daar hebben we zelf ook een hekel aan.

Bedankt!

Bedankt voor je aanmelding! Bekijk je inbox (of spam) voor je kortingscode. 

 

(Let op! Het kan 3 minuutjes duren voordat je de mail ontvangen hebt).

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.