...
Gratis verzending en retour
Vandaag besteld, is morgen in huis
30 Dagen geld terug garantie

4.7 | 5000+ tevreden klanten

Hoe scheer je een hond met tondeuse?

Tondeuses zijn het veiligste en beste gereedschap om te gebruiken bij het scheren van een hond. Je wilt misschien een klein gebied van je hond scheren, of je denkt eraan om het hele lichaam van je hond te scheren. Als je een volledige scheerbeurt overweegt, lees dan verder, want niet elke hond is geschikt om geschoren te worden – en we zullen uitleggen waarom.

Voor kleine gebieden, zoals de poten, het gezicht of rond de “de geslachtsdelen,” gebruik je je tondeuse met een meslengte die geschikt is voor het werk. Typische tondeusemeslengtes zijn ongeveer 1,5 – 2 mm voor de geslachtsdelen en gevoelige gebieden, en soms korter, 0,5 – 0,8 mm voor de voetzooltjes. Zorg ervoor dat je jezelf informeert over het gebruik van een tondeuse om verwondingen bij je huisdier te voorkomen. Onze beginnerscursus neemt je mee door hoe je een tondeuse veilig en effectief gebruikt.

Als je een volledige scheerbeurt overweegt, moet je eerst bepalen of het scheren van je hond de juiste stap is. Voor veel dubbelgelaagde rassen is een volledige scheerbeurt niet alleen onnodig, maar scheren kan ook de vacht beschadigen. Knipbeurten en scheerbeurten zijn gereserveerd voor zeer specifieke soorten vachten die kunnen herstellen van het proces (met scheren als laatste redmiddel). Dubbelgelaagde rassen gebruiken hun vacht als een natuurlijke isolator – niet alleen voor warmte, maar ook voor koeling en bescherming tegen de elementen. En ja, bij mixen kun je in de war raken over in welke categorie je huisdier valt. Het is altijd het beste om een professionele trimmer te raadplegen als je vragen hebt.

Als je hebt vastgesteld dat je hond een geschikte kandidaat is voor een volledige scheerbeurt vanwege klitten (huisdieren die in deze categorie vallen zijn meestal enkelgelaagde rassen, zoals Poedels), is je volgende stap om te bepalen of je de vacht moet scheren vóór of na het baden. Strakke klitten (dicht bij de huid) moeten vóór het baden worden geschoren, terwijl losse klitten (in kleinere hoeveelheden en verder van de huid) kunnen worden aangepakt door de vacht eerst te wassen en te conditioneren om vuil en klitten los te maken.

Onthoud, het volledig scheren van een huisdier tot een zeer korte lengte wordt meestal beschouwd als een noodmaatregel vanwege ernstige klitten. Als je huisdier een kandidaat is voor knipbeurten en de klitten niet ernstig zijn, overweeg dan om een opzetkam op je tondeuse te gebruiken om een langere trim te geven, meestal aangeduid als een “puppyknip.”

Om het nog gemakkelijker te maken voor thuistrimmers, hebben we een beginnerscursus ontwikkeld met onze professionele trimmer. Deze cursus biedt een solide basis voor iedereen die nieuw is in het verzorgen, inclusief praktische begeleiding en essentiële tips om zelfverzekerd en vaardig te worden in het verzorgen van je hond thuis.

Over de auteur

Picture of Gina

Gina

Gina Guiborel, een professionele huisdierentrimmer en docent, heeft sinds 2006 ervaring in het managen van luxe trimsalons. Ze verbetert de trimindustrie door wereldwijd lezingen, video's, artikelen en sociale outreach te gebruiken om huisdiereigenaren te informeren over het trimmen en welzijn van hun huisdieren.
Scroll naar boven

Meld je aan!

Bij onze community van huisdier liefhebbers

We beloven je niet te spammen, daar hebben we zelf ook een hekel aan.

Bedankt!

Bedankt voor je aanmelding! Bekijk je inbox (of spam) voor je kortingscode. 

 

(Let op! Het kan 3 minuutjes duren voordat je de mail ontvangen hebt).

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.