...
Gratis verzending en retour
Vandaag besteld, is morgen in huis
30 Dagen geld terug garantie

4.7 | 5000+ tevreden klanten

Hoe pluk je de vacht van een hond?

Het plukken van een vacht, ook bekend als ‘handmatig plukken,’ is een verzorgingstechniek die specifiek wordt toegepast bij ruwharige vachttypes. Hierbij wordt de dode bovenvacht handmatig verwijderd om de groei van nieuwe haren te stimuleren. Historisch gezien hielpen veel ruwharige honden bij de jacht of het uitroeien van ongedierte, waarbij de dode bovenvacht vanzelf werd verwijderd tijdens hun werk. Tegenwoordig zijn ruwharige rassen meestal huisdieren, en hun bovenvacht verhaart niet gemakkelijk zonder stimulatie door pluktechnieken. Zodra de dode bovenvacht is geplukt, wordt de zachte en zijdeachtige ondervacht zichtbaar en kan de nieuwe, gezonde bovenvacht beginnen te groeien.

Hoe pluk je de vacht van een hond?
Om de vacht van een hond te plukken, gebruik je je vingers of een speciaal plukmesje om de dode haren uit de bovenvacht te trekken. Dit moet voorzichtig en gelijkmatig gebeuren om de hond geen pijn te doen en een gelijkmatig resultaat te verkrijgen. Het is belangrijk om regelmatig te plukken om de vacht gezond en netjes te houden.

Over de auteur

Picture of Gina

Gina

Gina Guiborel, een professionele huisdierentrimmer en docent, heeft sinds 2006 ervaring in het managen van luxe trimsalons. Ze verbetert de trimindustrie door wereldwijd lezingen, video's, artikelen en sociale outreach te gebruiken om huisdiereigenaren te informeren over het trimmen en welzijn van hun huisdieren.
Scroll naar boven

Meld je aan!

Bij onze community van huisdier liefhebbers

We beloven je niet te spammen, daar hebben we zelf ook een hekel aan.

Bedankt!

Bedankt voor je aanmelding! Bekijk je inbox (of spam) voor je kortingscode. 

 

(Let op! Het kan 3 minuutjes duren voordat je de mail ontvangen hebt).

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.