...
Gratis verzending en retour
Vandaag besteld, is morgen in huis
30 Dagen geld terug garantie

4.7 | 5000+ tevreden klanten

Hoe lang heeft een hond haar regels?

Bij het bespreken van de loopsheidcyclus van een hond (bekend als menstruatie bij mensen), is het eerst belangrijk om te vermelden dat huisdiereigenaren hun honden moeten laten steriliseren of castreren, niet alleen vanwege de langdurige gezondheidsvoordelen, maar ook uit medeleven voor de al overvolle opvangcentra. Voor vrouwelijke honden (correct aangeduid als “teven”) begint hun cyclus met het zwellen van de vulva en gaat gepaard met bloeden, meestal gedurende 9-10 dagen.

Na de bloeicyclus gaat de vrouwelijke hond in wat doorgaans wordt aangeduid als “loopsheid,” wanneer ze een zeer duidelijke boodschap stuurt aan elke intacte mannelijke hond in de buurt dat ze klaar is en in staat is om zwanger te worden. De “loopsheid” fase kan tussen de 3 en 21 dagen duren, met een gemiddelde cyclus van ongeveer 9 dagen. Deze cyclus herhaalt zich meestal twee keer per jaar, maar kan variëren afhankelijk van de leeftijd, het ras en de grootte van de hond. Het wordt niet aangeraden om een bezoek aan de trimmer te plannen tijdens de bloeding of loopsheid cyclus, maar in het geval dat dit onvermijdelijk is, zorg ervoor dat je de trimmer van tevoren op de hoogte stelt.

Over de auteur

Picture of Gina

Gina

Gina Guiborel, een professionele huisdierentrimmer en docent, heeft sinds 2006 ervaring in het managen van luxe trimsalons. Ze verbetert de trimindustrie door wereldwijd lezingen, video's, artikelen en sociale outreach te gebruiken om huisdiereigenaren te informeren over het trimmen en welzijn van hun huisdieren.
Scroll naar boven

Meld je aan!

Bij onze community van huisdier liefhebbers

We beloven je niet te spammen, daar hebben we zelf ook een hekel aan.

Bedankt!

Bedankt voor je aanmelding! Bekijk je inbox (of spam) voor je kortingscode. 

 

(Let op! Het kan 3 minuutjes duren voordat je de mail ontvangen hebt).

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.